Primair onderwijs

Jongere kind

In company

Visie ontwikkeling op het jonge kind

Je leert een eigen visie te ontwikkelen en deze in de praktijk te brengen.

Lees meer >

Open inschrijving

spelbegleiding in de onderbouw 1024x683

Spelbegeleiding in de onderbouw

In deze cursus leer je hoe je begeleidingstechnieken kunt inzetten. We  gaan we in op wat spel nu echt is en wat het niet is.

Lees meer >

Open inschrijving

Taalrijk onderwijs aan kleuters

Je leert betekenisvolle gespreks-, lees- en schrijfactiviteiten te ontwerpen zodat kinderen meer zin in lezen en schrijven krijgen.

Lees meer >

Open inschrijving

Werken vanuit thema's in groep 1 en 2

Je leert thema's uit te werken zodat kinderen  hun persoonlijke, motorische en cognitieve vaardigheden ontwikkelen.

Lees meer >

Open inschrijving / In company

Werken met ontwikkelingsmaterialen

Veel leerkrachten in de groepen 1 en 2 geven aan te weinig kennis te hebben van ontwikkelingsmaterialen. Ze weten niet altijd wat ze ermee moeten doen. Herken je dit? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Lees meer >

Open inschrijving / In company

Ontwikkeling workshop deel 2

Workshop werken met ontwikkelingsmaterialen deel 2

Deel 2 is voor iedereen toegankelijk om te volgen. In deze workshop gaan we praktisch in op het toepassen van ontwikkelingsmaterialen in jouw groep en hoe je alle kinderen ermee kan bereiken (inclusie).

Lees meer >

Open inschrijving / In company

Buitenspel

Buitenspel voor het jonge kind

In deze workshop gaan we in op de wijze hoe je buitenspel nog betekenisvoller bij je onderwijs kan betrekken. De rol van de professional staat hierbij centraal.

Lees meer >

Open inschrijving

Speel je mee? Onderzoeken en ontwerpen in de onderbouw

In deze cursus gaan we in op activiteiten die de ontwikkelingsbehoefte stimuleren, waarbij aansluiting gezocht wordt bij spelenderwijs leren. Een duidelijke nadruk ligt op de coachende vaardigheden van de leerkracht.

Lees meer >

In company /via eigen Academie

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Je leert waaraan je een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen en hoe je deze leerlingen goed kunt begeleiden. We bieden je handvatten op het gebied van kennis en de vertaalslag ervan naar de praktijk.

Lees meer >

Open inschrijving

Ontspannen lesgeven

Masterclass leidinggeven aan de onderbouw

Wil je als leidinggevende ook je kennis en vaardigheden vergroten dan is deze bijeenkomst je op het lijf geschreven. Aan het einde heb je een kijkwijzer die je kunt gebruiken bij observaties in de kleutergroepen.

Lees meer >

In company

Kijk! registratie 1-2 de basis en beredeneerd aanbod

Kijk! is een veelgebruikt systeem voor observatie en registratie in het primair onderwijs en kinderopvang. Je leert zicht te krijgen op de ontwikkeling van ieder kind en van de hele groep.

Lees meer >

Open inschrijving

Thematisch werken in groep 3

Hoe stimuleren we de lees- en schrijfontwikkeling van jonge kinderen tot ongeveer 8 jaar? Je leert wat betekenisvol lezen is in groep 3.

Lees meer >

In company

Zin in lezen! in groep 1 tot en met 4

Zin in lezen is een traject geschikt voor alle scholen die meer op een ontwikkelingsgerichte manier willen werken in de onderbouw.

Lees meer >

Jongere kind en oudere kind

Open inschrijving

NIEUW!! Post-HBO-opleiding kwaliteitscoördinator/ intern begeleider

Als professional leer je hoe je collega’s coacht of begeleid, hoe je de zorg in je school organiseert en initieert vanuit de visie die past bij jou én je school en de onderwijskwaliteit stimuleert.

Lees meer >

In company

Training ontwikkelvolgsysteem Looqin

Je leert werken met het ontwikkelvolgsysteem Looqin. Looqin is een procesgericht systeem dat je de mogelijkheid biedt om kinderen op een effectieve manier te volgen en te begeleiden in hun leer- en groeiproces.

Lees meer >

Open inschrijving/In company

Positieve gedragsbeïnvloeding in de klas

Deze cursus is uitermate geschikt voor professionals die meer willen leren over signalering en omgang met gedragsproblemen. Het uitbreiden van vaardigheden en het vergroten van inzicht in het handelen van de leerkracht staan centraal, met preventie als uitgangspunt.

Lees meer >

Oudere kind

Open inschrijving

werken met het gevoelsorkest 1024x683

Werken met het Gevoelsorkest

Het Gevoelsorkest bestaat uit een doosje met 43 gekleurde kaartjes waarop gevoelens en emoties worden uitgebeeld. Door met deze kaartjes te werken kunnen kinderen bewustzijn ontwikkelen over hun gevoelens en emoties.

Lees meer >

Open inschrijving

Als verlies op je pad komt.

In deze workshop gaan we het hebben over kinderen die te maken hebben met een verlies. Leerkrachten krijgen praktische tips en opdrachten die je in je groep kunt inzetten wanneer een kind een dierbare heeft verloren of zijn/ haar thuisland heeft meoten verlaten of om wat voor oorzaak dan ook te maken hebben met verlies.

Lees meer >

In company / via eigen Academie

Executieve functies (zelfsturing)

Meerdere onderzoeken laten zien dat zelfsturing van groot belang is voor schoolsucces op korte en langere termijn. Het goed kunnen gebruiken van deze zogenaamde executieve functies lijkt een betere voorspelling van het schoolsucces te zijn dan een IQ.

Lees meer >

Open inschrijving

Differentiatie in een combinatiegroep

In deze bijeenkomsten kijken we naar de voordelen die een combinatiegroep heeft. Zo’n groep vraagt om een andere manier van werken die uiteindelijk veel adequater ingaat op onderwijsbehoeften.

Lees meer >

In company

Midden- en bovenbouw

Zin in Lezen! Groep 5 tot en met 8

Zin in lezen gaat over een leesaanpak die inzet op betekenisvol lezen en schrijven. Leerlingen nemen actief deel aan betekenisvolle geletterdheidspraktijken.

Lees meer >

Hoogbegaafdheid

In company / via eigen Academie

(Hoog)begaafdheid in de groep: Basiscursus

Begaafde leerlingen vinden lessen veelal saai en missen uitdaging. In deze cursus gaan we in op verschillende praktische begeleidingsmaatregelen die in de klas ingezet kunnen worden.

Lees meer >

In company / via eigen Academie

(Hoog)begaafdheid in de groep: Verdieping

In deze cursus gaan we dieper in op de begeleiding van de (hoog)begaafde leerlingen in de groep.

Lees meer >

Open inschrijving

In gesprek met (hoog)begaafde kinderen

Begaafde leerlingen hebben een rijke binnenwereld. Door met hen hierover in contact te gaan krijg je als leerkracht of begeleider meer zicht op de manier waarop de leerling zichzelf en de wereld ervaart.

Lees meer >

Open inschrijving

Post-HBO-opleiding specialist (hoog)begaafdheid en excellentie

In deze tweejarige opleiding leer je om het begaafdheidsonderwijs binnen jouw school of in je praktijk op de kaart te zetten.

Lees meer >

Open inschrijving

Masterclass zelfsturing bij (hoog)begaafde leerlingen

Op welke manier leren hoogbegaafde leerlingen bewuster om te gaan met hun leerproces? Twee avonden om te onderzoeken wat zelfsturing nu echt is en op welke manier je hoogbegaafde leerlingen hierin begeleid.

Lees meer >

Open inschrijving

werken met het gevoelsorkest 1024x683

Masterclass hoogbegaafdheid en het Gevoelsorkest

Het Gevoelsorkest gaat ervan uit dat ieder gevoel en iedere emotie een waarde of functie heeft. Door deze te onderkennen en te waarderen ontstaat een uitnodigende en onderzoekende houding in de manier waarop je ermee om kunt gaan. De training neemt je mee in de manier waarop het orkest speelt.

Lees meer >

Open inschrijving

Versterken plusklas

Masterclass het opzetten of versterken van een plusklas

Deze masterclass is bedoeld voor scholen die nog geen plusklas hebben als voor scholen die hun huidige plusklas een ‘boost’ willen geven of willen verbeteren.

Lees meer >

Meer informatie

Twijfel je over welke cursus of opleiding het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.