Kinderopvang

Kinderopvang

In company

Executieve functies

Executieve functies

Meerdere onderzoeken laten zien dat zelfsturing van groot belang is voor schoolsucces op korte en lange termijn. Hier kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen!.

Lees meer >

In company

Kinderopvang jong kind

Kijk! registratie 0-4 jaar

Kijk! is een veelgebruikt systeem voor observatie en registratie in het primair onderwijs en kinderopvang. Je leert zicht te krijgen op de ontwikkeling van ieder kind en van de hele groep.

Lees meer >

In company

Looqin

Training ontwikkelvolgsysteem Looqin

Je leert werken met het ontwikkelvolgsysteem Looqin. Looqin is een procesgericht volgsysteem dat je de mogelijkheid biedt om kinderen op een effectieve manier te volgen en te begeleiden in hun leer- en groeiproces.

Lees meer >

In company

Pientere peuters

Vroegtijdige signalering van een ontwikkelings-voorsprong begint al in de kinderopvang. In deze cursus leer je waaraan je een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen en hoe je deze kinderen goed kunt begeleiden.

Lees meer >

In company

spelbegleiding in de onderbouw 1024x683

Spelbegeleiding in de kinderopvang

In deze cursus leer je meerdere begeleidingstechnieken in te zetten en gaan we in op wat spel nu echt is en wat het niet is.

Lees meer >

Open inschrijving / In company

Buitenspel

Buitenspel voor het jongekind

In deze workshop gaan we in op de wijze hoe je buitenspel nog betekenisvoller kan maken. De belangrijke rol van de Pedagogisch medewerker staat hierbij centraal.

Lees meer >

Open inschrijving / In company

Workshop werken met ontwikkelingsmaterialen

Dit onderdeel krijgt weinig aandacht in opleidingen waardoor de expertise rondom het werken met deze materialen dreigt te verdwijnen. Eén workshop kan al voldoende stimulans geven om het bewuster in de kinderopvang in te zetten.

Lees meer >

Open inschrijving / In company

Ontwikkeling workshop deel 2

Workshop werken met ontwikkelingsmaterialen deel 2

Deze workshop is een vervolg op deel 1 en is voor iedereen toegankelijk om te volgen. In deze workshop gaan we praktisch in op het toepassen van ontwikkelingsmaterialen in de kinderopvang en hoe je alle kinderen ermee kan bereiken (inclusie).

Lees meer >

Meer informatie

Twijfel je over welke cursus of opleiding het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.