Coaching en begeleiding

Wij verzorgen verschillende vormen van coaching en begeleiding voor professional aan die in een organisatie werken.

Hierbij kun je denken aan coaching op onderwerpen zoals klasmanagement, evaluatie van handelen, en ondersteuning bij sociaal-emotionele ontwikkeling. Met onze coaching of begeleiding verrijk je je kennis en expertise of die van jouw team. Zo ontstaan inzichten die direct toepasbaar zijn.

Coaching biedt inzichten en kansen

Inzicht in het eigen functioneren, adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen zijn onmisbaar voor leerkrachten die hun leerlingen optimaal willen ondersteunen. Coaching is een krachtig hulpmiddel: het vrijmaken van iemands potentieel om het beste uit zichzelf te halen.

Wat houdt je bezig?

Misschien ondervind je problemen die zich kunnen vertalen in coachingsvragen. Zoals:

  • hoe kan ik beter aarden in mijn nieuwe werkomgeving;
  • hoe kan ik beter samenwerken met mijn collega('s);
  • hoe krijg ik een betere afstemming tussen mijn werk en mijn privéleven;
  • hoe komt het dat ik zoveel pieker en slecht slaap;
  • waar ligt het aan dat het lesgeven niet goed verloopt?.

Veelzijdige toepasbaarheid

Coachingsvragen hebben betrekking op competentieontwikkeling en/of persoonlijke ontwikkeling. Vaak wordt coaching preventief ingezet om bijvoorbeeld burnout-klachten te voorkomen. Daarnaast kan het een goed middel zijn bij re-integratie.

Voor iedereen in het onderwijs

We bieden coachingstrajecten aan voor leerkrachten, leidinggevenden, intern begeleiders. Kortom aan iedereen die behoefte heeft aan reflectie op zijn handelen. Zo ondersteunen we professionals die starten in hun functie als leidinggevende. Ook ervaren leidinggevenden die hun zelfreflectie willen vergroten een coachingstraject aanvragen.

Coaching op maat

Tijdens het traject werken we aan een aantal persoonlijke leerdoelen, waarbij de coachee zelf de leerdoelen bepaalt in samenspraak met de coach. Adviezen worden ‘op maat’ aangeboden, doordat we kijken naar de context en praktijk van de vraagsteller.

Veelzijdige begeleiding

Wij begeleiden leerkrachten op verschillende manieren, waarbij onderwerpen zoals  klassenmanagement, evaluatie van handelen, pedagogisch klimaat in de groep en ondersteuning bij sociaal-emotionele ontwikkeling.

Begeleiding in de praktijk

Onze praktijkgerichte benadering is een effectief middel voor leerkrachten die bijvoorbeeld ordeproblemen ervaren in de groep, integreren na een periode van afwezigheid of moeite hebben met het klassenmanagement. Daar waar nodig vindt begeleiding plaats op de werkvloer.

Persoonlijke afstemming

Tijdens een begeleidingstraject stellen we een plan van aanpak op. De leerkracht krijgt verschillende handreikingen aangeboden. Beeldcoaching kan onderdeel uitmaken van deze begeleiding.

Maatgerichte benadering

Tijdens het traject werken we aan een aantal persoonlijke leerdoelen, waarbij de coachee samen met ons de leerdoelen bepaalt.

Neem contact met ons op voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.

Jullie hebben me geleerd om te gaan met moeilijke groepen. Kritisch kijken naar jezelf om beter af te kunnen stemmen op zo’n groep.

Ervaring deelnemer

Het coachingstraject dat ik bij Alice volgde was een inspirerende en waardevolle investering. Ze weet wat er speelt op de werkvloer en is een luisterende gesprekspartner die steeds een spiegel voor kan houden.

Ervaring deelnemer