NIEUW!! Post-HBO-opleiding kwaliteitscoördinator/ IB

Wil jij graag meer begeleidende en coachende taken? Of wil je je als intern begeleider, zorgcoördinator of kwaliteitscoördinator op school graag verdiepen in je vak? Dan is deze nieuwe 2-jarige Post HBO opleiding, gebaseerd op nieuwste beroepsstandaard (nov. 2022), echt iets voor jou. Als professional leer je hoe je collega’s coacht of begeleidt, hoe je de zorg in je school organiseert en initieert vanuit de visie die past bij jou én je school en de onderwijskwaliteit stimuleert.

Je kiest voor deze gedegen opleiding, omdat je graag meer praktische en theoretische kennis wilt van begeleidende en coördinerende taken en veranderings- of verbeterprocessen in scholen. Je wilt voorbereid zijn op de de nieuwe rol van de IB'er als kwaliteitscoördinator.

Wat leer je?

In het eerste jaar richten we ons op jouw persoonlijke ontwikkeling als IB'er. Je krijgt kennis over de diverse rollen die de IB’er vervult, je werkt met en aan je persoonlijke attitude en vaardigheden die belangrijk zijn voor dit beroep zoals heldere communicatie, kritische zelfreflectie, coaching, analyserende kwaliteiten, persoonlijk leiderschap en onderzoeksvaardigheden.

De volgende thema’s komen per blok aan bod:

  1. Professional zijn: wat betekent dit voor jou en je werk als IB’er / KC’er?
  2. Wat is echte onderwijskwaliteit en hoe is dit ingericht?
  3. Werken in een lerende school: vanuit visie je vak vorm geven en een begeleidingstraject van een leerkracht uitvoeren.
  4. Verandering of verbetering: wat is je rol als kwaliteitscoördinator?
  5. Ontwerpgericht onderzoek op je eigen school uitvoeren aan de hand van een actueel thema.

Werkwijze

De opleiding is verdeeld over twee schooljaren. Lessen zijn op maandagavond van 18.30 – 21.30 uur, om de drie weken in de eerste anderhalf jaar. Interactieve werk- en gespreksvormen en kennisontwikkeling kenmerken de bijeenkomsten.

De eerste anderhalf jaar zijn er vier blokken, deze rond je af met praktijkgerichte opdrachten verwerkt in een portfolio, het laatste blok is een praktijkgericht ontwerponderzoek in je school. Tussentijds heb je met je intervisiegroep (online) bijeenkomsten en werk je met een maatje.

Tijdens de opleiding staat het landelijke beroepsprofiel van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator centraal. Je portfolio met de uitwerking van praktijkopdrachten vormen samen met de feedback en een praktijkgericht onderzoek de basis voor de eindpresentaties.

Doelgroep

Deze post-hbo opleiding intern begeleider is bedoeld voor leerkrachten en specialisten die werken in het primair (s(b)o) onderwijs en (aspirant) intern begeleider of kwaliteitscoördinator zijn. Bij voorkeur heb je een pedagogiek- of onderwijsbachelor en enkele jaren werkervaring.

Aantal bijeenkomsten

In het eerste jaar zijn er 12 bijeenkomsten van 18.30 – 21.30 uur, in Enschede. Het tweede jaar bestaat uit 1 blok van 5 bijeenkomsten en je onderzoek met 3 bijeenkomsten.

Data 2024 - 2025

De data voor de eerste drie blokken vinden plaats op:

9 en 30 september - 21 oktober - 11 november - 2 december 2024 - 13 januari - 3 februari - 3 maart en 24 maart - 14 april - 12 mei en 2 juni 2025

Investering

De kosten bedragen voor het eerste jaar € 2.650,00 en voor het tweede jaar € 2.750,00

Locatie

De bijeenkomsten vinden om de drie weken plaats op een maandagavond in Enschede  van 18.30 tot 21.30 uur.

Meer informatie

Twijfel je over welke cursus of opleiding het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.