Voortgezet onderwijs

Hoogbegaafdheid

Begeleidingstraject

Begeleiding op de werkvloer

Veel scholen voor voortgezet onderwijs zijn ieder op hun eigen manier bezig om hoogbegaafdheid in het onderwijs te integreren. Om dit goed te laten verlopen bieden wij leer en coachingstrajecten aan voor docenten en coördinatoren die specifieke vragen hebben. Wij sluiten aan bij de begeleidingswens en de dagelijkse praktijk die dan centraal staat. 

Ook ondersteunen we werkgroepen in scholen die hun deskundigheid over signaleren, diagnosticeren en begeleiden van leerlingen willen uitbreiden. Afhankelijk van de behoeften stellen we een cursus op maat op.

Heb je specifieke vragen neem dan contact op.

Open inschrijving

Post HBO-opleiding specialist (hoog)begaafdheid en excellentie

Om optimaal tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van (hoog)begaafde leerlingen in het onderwijs is het essentieel dat iedere school een opgeleide specialist in huis heeft.

Deze specialist bezit kennis over de signalering en de begeleiding. Hij/zij moet bovendien in staat zijn om met collega's en ouders samen te werken. Deze tweejarige opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma. De inhouden worden toegepast op jouw praktijksituatie.

Wil jij binnen jouw school begaafdheidsonderwijs op de kaart zetten? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Lees meer >

Open inschrijving

In gesprek met (hoog)begaafde kinderen

Begaafde leerlingen hebben een rijke binnenwereld. Door met hen hierover in gesprek te gaan, krijg je als leerkracht of begeleider meer zicht op de manier waarop de leerling zichzelf en de wereld ervaart.

Lees meer >

Meer informatie

Twijfel je over welke cursus of opleiding het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.