Workshop werken met ontwikkelingsmaterialen deel 2

Iedereen weet dat kinderen leren wanneer er sprake is van betrokkenheid en welbevinden. Tijdens het werken met ontwikkelingsmaterialen is betrokkenheid zichtbaar wanneer de pedagogisch medewerker goed weet wat hij/zij met het materiaal kan doen en inzicht heeft in de moeilijkheidsgraad en de opbouw van de materialen.

Deze workshop is een vervolg op deel 1 en is voor iedereen toegankelijk om te volgen. In deze workshop gaan we praktisch in op het toepassen van ontwikkelingsmaterialen in de kinderopvang en hoe je alle kinderen ermee kan bereiken (inclusie).

Wat leer je

  • Hoe kunnen ontwikkelingsmaterialen aan de verschillen tussen kinderen een bijdrage leveren? Denk aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of kinderen die extra taalstimulans nodig hebben, of het versterken van executieve functies.
  • Hoe kies je materialen voor je groep? Wat zijn basismaterialen en wat heeft jouw groep nodig?
  • Hoe integreer je ontwikkelingsmaterialen betekenisvol in je thema? Wanneer maak je wel/niet gebruik van zelfgemaakte materialen?
  • Hoe kan de inzet van ontwikkelingsmaterialen helpen om aan specifieke doelen te werken?
  • Welke observaties kun je verwerken in je ontwikkelvolgsysteem als kinderen werken met ontwikkelingsmaterialen. Wat kom je te weten over de ontwikkeling?

Werkwijze

Tijdens de bijeenkomst demonstreren we wat de mogelijkheden en doelen zijn van de ontwikkelingsmaterialen. Vervolgens oefenen we, zodat je tijdens je dagelijkse werk de vele 'lesjes' paraat hebt en direct kunt aansluiten bij de zone van de naaste ontwikkeling.

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers. Kortom iedereen die met het jonge kind werkt is welkom.

Aantal bijeenkomsten

Eén van 3 uur.

Data en locatie

Schooljaar 2024-2025

Locatie: N.t.b.

Kosten

€ 140,- per deelnemer bij open inschrijving.

Deze workshop kan ook op incompany worden aangeboden en/of door academies worden ingekocht. We gaan dan vooraf in overleg om de inhoud aan te laten sluiten bij de behoeften en wensen.

De kosten zijn dan afhankelijk van de wensen en het aantal bijeenkomsten.

Kijk op de website van jouw academie of deze cursus/ workshop daar wordt aangeboden.

Meer informatie

Twijfel je over welke cursus of opleiding het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.