Register leraarCPION

Register Post HBO-opleiding ‘Specialist hoogbegaafdheid en excellentie’

Aandacht voor (hoog)begaafdheid en excellentie staat prominent op de agenda van het ministerie. De overheid wil daarom dat scholen specifieke aandachtspunten formuleren rondom excellentie. Alice Bekke & partners draagt graag bij aan het vergroten van de deskundigheid uw school.

Deze opleiding is geaccrediteerd door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland en erkend als register opleiding. De deelnemers komen daarom in aanmerking voor een officieel diploma.
Deze opleiding is tevens gevalideerd en goedgekeurd door de registercommissie van registerleraar.nl onder registratienummer Np97aGbSAe

U bent hier: Home » Voortgezet onderwijs » Opleiding » Register Post HBO-opleiding ‘Specialist hoogbegaafdheid en excellentie’

Wat leert u van deze opleiding?

Deze post-hbo-opleiding is gericht op docenten en/of coördinatoren die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs. Na het volgen van deze post-hbo-opleiding bent u in staat om het onderwijs voor begaafde leerlingen vorm te geven en uit te voeren. Daarnaast bent u in staat uw team aan te sturen en te begeleiden. Na afronding van de opleiding ontvangt u het diploma ‘Specialist begaafdheid en excellentie’. We hebben talloze tevreden ouddeelnemers, hun ervaringen zijn te vinden in onze referenties.

post-hbo-specialist-begaafdheid-excellentie-opzet

Veelzijdig ingerichte opleiding

De opleiding behandelt veel verschillende onderwerpen, verdeeld in verschillende themablokken. Het eerste jaar bestaat uit drie blokken. In het eerste blok gaan we dieper in op signaleren en diagnosticeren van (hoog)begaafdheid. Vervolgens gaan we aan de slag met begeleiden en leren leren in blok twee. Blok drie is gericht op de organisatie in de school. Het tweede jaar bestaat uit twee blokken: communicatie met leerlingen, ouders en collega’s en het blok implementatie.

Voortgezet-onderwijs

Praktische informatie

Deze twee-jarige post-hbo-opleiding beslaat ongeveer 3oo studie-uren, verdeeld over zelfstudie, contacturen en het opdoen van praktijkervaring. Contacturen vinden in Enschede plaats op maandagavond van 18:30 uur tot 21:30.

In augustus 2018 starten we weer met een nieuwe groep.
Aanmelden kan via het inschrijfformulier: direct inschrijven

Data 2018 – 2019 eerste jaars:
Blok 1: 24 september – 15 oktober – 5 en 26 november
Blok 2: 14 januari – 4 februari – 4 en 25 maart – 15 april
Blok 3: 10 december – 20 mei – 17 juni

Data 2017 – 2018 tweede jaars:
Blok 4: 15 januari – 5 februari – 5 maart – 26 maart
Blok 5: 16 april – 28 mei en 18 juni

Certificering: erkend diploma

post-hbo-specialist-begaafdheid-excellentie

Maatgerichte benadering

De opleiding ‘Begaafdheid en excellentie’ is kenmerkend voor Alice Bekke & partners, vanwege de maatgerichte benadering. We kijken naar uw rol in de school waar u werkzaam bent en wat uw verwachtingen en behoeften zijn. Na aanmelding voor de opleiding volgt een gesprek tussen de deelnemer, de leidinggevende en een docent. Tijdens dit gesprek inventariseren we de behoeften van de organisatie om zoveel mogelijk af te kunnen stemmen op uw situatie. We betrekken de leidinggevende actief bij de implementatie van de inhoud.

Indien u een brochure wenst te ontvangen kunt u deze via ons contactformulier aanvragen.

IMG_2450

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.