Cursus (hoog)begaafdheid signaleren, diagnosticeren en begeleiden

Passend onderwijs vraagt om een passend onderwijsaanbod voor alle kinderen. Getalenteerde leerlingen kunnen bijvoorbeeld specifieke onderwijsbehoeften hebben. Dit vraagt van docenten en mentoren specifieke kennis en vaardigheden.

U bent hier: Home » Voortgezet onderwijs » Nascholing » Cursus (hoog)begaafdheid signaleren, diagnosticeren en begeleiden

Geef gepaste aandacht en tijd

Deelnemers van de cursus ‘hoogbegaafdheid’ verkijgen specifiekere kennis en vaardigheden doordat we veel aandacht besteden aan de koppeling van theorie en praktijk. We stemmen opdrachten in deze cursus af op uw werksituatie, en geven zo vanuit uw praktijk antwoord op de vraag ‘Hoe kan er meer tijd en aandacht gegeven worden aan (hoog)begaafde leerlingen?’ De cursus ‘hoogbegaafdheid’ is in samenwerking met het CBO en de SLO ontwikkeld.

Wat leert u van deze cursus?

Na het volgen van de cursus ‘(hoog)begaafdheid signaleren, diagnosticeren en begeleiden’ weet u:

  • welke verschillende benaderingen er zijn met betrekking tot (hoog)begaafdheid;
  • welke kenmerken (hoog)begaafde kinderen en/of kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen hebben;
  • hoe bepaalde gedrags- en of leerproblemen, maar ook persoonlijkheidsproblemen kunnen interfereren met de begaafdheid van leerlingen;
  • welke risico’s (hoog)begaafde leerlingen lopen (o.a. onderpresteren);
  • welke signalerings- en/of diagnostiseringsinstrumenten er zijn en hoe u deze op een goede manier kunt inzetten;
  • hoe u een begeleidingsprogramma kan opzetten voor (hoog)begaafde leerlingen.

post-hbo-specialist-begaafdheid-excellentie-opzet

 

Praktische informatie

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur. U behaalt een certificaat mits u 80% van de bijeenkomsten heeft gevolgd en de opdrachten met goed gevolg hebt afgerond. De cursus vindt plaats in Enschede, de data worden in overleg bepaald. Deze cursus kan in company uitgevoerd worden.

Maatgerichte cursus

We betrekken de opdrachtgever nauw bij het proces. Onze dienstverlening is dus altijd ‘op maat’: we geven de cursus vorm door deze persoonlijk af te stemmen op uw wensen en behoeften. In dit proces sporen we de expertise die aanwezig is binnen de school op, om die vervolgens actief in te zetten.

Voortgezet-onderwijs

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.