Coaching

Wij bieden verschillende vormen van coaching, aan zowel leerkrachten als leidinggevenden, en kinderen en hun ouders. Hierbij kunt u denken aan coaching bij onderwerpen zoals klasmanagement, evaluatie van handelen, en ondersteuning bij sociaal-emotionele ontwikkeling.

U bent hier: Home » Voortgezet onderwijs » Coaching

Coaching biedt inzichten en kansen

Inzicht in het eigen functioneren, adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen is onmisbaar voor leerkrachten die hun leerlingen optimaal willen ondersteunen. Een krachtig hulpmiddel hierbij is coaching: het vrijmaken van iemands potentieel om het meeste uit zichzelf te halen.

Wat houdt u bezig?

Misschien loopt u zelf tegen een barrière aan. Voorbeelden van coachingsvragen zijn:

  • Hoe kan ik beter aarden in mijn nieuwe werkomgeving?
  • Het samenwerken tussen leerkrachten verloopt erg stroef. Hoe kan dit beter?
  • Hoe krijg ik een betere afstemming tussen mijn werk en mijn privéleven?
  • Ik pieker teveel en slaap daardoor slecht. Hoe kan ik dit veranderen?

 

Veelzijdige toepasbaarheid

Coachingsvragen hebben betrekking op competentieontwikkeling en/of persoonlijke ontwikkeling. Vaak wordt coaching preventief ingezet om bijvoorbeeld burnout-klachten te voorkomen. Daarnaast kan het een goed middel zijn bij re-integratie om het werk te hervatten.

Voor iedereen in het onderwijs

We bieden coachingstrajecten aan voor leerkrachten, leidinggevenden, intern begeleiders: ieder die behoefte heeft aan reflectie op zijn handelen. Zo ondersteunen we professionals die starten in hun functie als leidinggevende, maar vanzelfsprekend kunnen ook ervaren leidinggevenden die hun zelfreflectie willen vergroten een coachingstraject aanvragen.

Coaching op maat

Tijdens het traject werken we aan een aantal persoonlijke leerdoelen, waarbij de gecoachte zelf de leerdoelen bepaalt in samenspraak met de coach. Ook adviezen worden ‘op maat’ aangeboden, doordat we kijken naar de context en praktijk van de vraagsteller.

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.