Register leraarCPION

Register Post-hbo-opleiding ‘Specialist hoogbegaafdheid en excellentie’

Aandacht voor (hoog)begaafdheid en excellentie staat prominent op de agenda van het ministerie. De overheid wil daarom dat scholen specifieke aandachtspunten formuleren rondom excellentie. Alice Bekke & partners draagt graag bij aan het vergroten van de deskundigheid van uw school.

Deze opleiding is geaccrediteerd door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland en erkend als register opleiding. De deelnemers komen daarom in aanmerking voor een officieel diploma.
Deze opleiding is tevens gevalideerd en goedgekeurd door de registercommissie van registerleraar.nl onder registratienummer Np97aGbSAe

U bent hier: Home » Basisonderwijs » Opleiding » Hoogbegaafdheid » Register Post-hbo-opleiding ‘Specialist hoogbegaafdheid en excellentie’

Wat leer je van deze opleiding?

Deze post-hbo-opleiding is gericht op docenten en/of coördinatoren die werkzaam zijn in het basisonderwijs. Na het volgen van deze post-hbo-opleiding ben je in staat om het onderwijs voor begaafde leerlingen vorm te geven en uit te voeren. Daarnaast ben je in staat uw team aan te sturen en te begeleiden. Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma ‘Specialist begaafdheid en excellentie’. We hebben talloze tevreden oud-deelnemers, hun ervaringen zijn te vinden in onze referenties.

Veelzijdig ingerichte opleiding

De opleiding behandelt veel verschillende onderwerpen, verdeeld in verschillende themablokken. Het eerste jaar bestaat uit drie blokken. In het eerste blok gaan we dieper in op signaleren en diagnosticeren van (hoog)begaafdheid. Vervolgens gaan we aan de slag met begeleiden en leren leren in blok twee. Blok drie is gericht op communicatie met leerlingen en ouders. de organisatie in de school. Het tweede jaar bestaat uit twee blokken: De organisatie in de school en het blok implementatie.

IMG_2370

Praktische informatie

Deze twee-jarige post-hbo-opleiding beslaat ongeveer 300 studie-uren, verdeeld over zelfstudie, contacturen en het opdoen van praktijkervaring. Contacturen vinden in Enschede plaats op maandagavond van 18:30 uur tot 21:30. Aanmelden kan via het inschrijfformulier: direct inschrijven

Data 2020 –  2021 

Blok 4: 7 december 2020 (inleiding)  – 26 april 2021 – 31 mei

Blok 5: 14 juni (inleiding) – 6 september – 27 september en 1 november 2021 – 17  januari 2022 afstudeeravond

Certificering: erkend diploma

Data 2022- 2023 nieuwe groep 

Blok 1: 24 januari – 14 februari – 7 maart – 28 maart 2022

Blok 2: 9 mei – 30 mei – 20 juni 2022

Maatgerichte benadering

De opleiding ‘Begaafdheid en excellentie’ is kenmerkend voor Alice Bekke & partners, vanwege de maatgerichte benadering. We kijken naar jouw rol in de school waar je werkzaam bent en wat jouw verwachtingen en behoeften zijn. Na aanmelding voor de opleiding volgt een gesprek tussen de deelnemer, de leidinggevende en een docent. Tijdens dit gesprek inventariseren we de behoeften van de organisatie om zoveel mogelijk af te kunnen stemmen op uw situatie. We betrekken de leidinggevende actief bij de implementatie van de inhoud. Indien je een brochure wenst te ontvangen kun je deze via ons contactformulier aanvragen.

IMG_2196

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.