Observatie en registratie in de onderbouw (LVS)

Vanaf 2021 mogen er geen schoolse LVS toetsen bij kleuters worden afgenomen! Hoe kom je dan tot inzicht in de ontwikkeling van een kleuter? Een goed observatie- en registratie instrument is daarbij een goed middel. Het gaat hierbij om instrumenten die vooral inhoudelijke, diagnostische informatie opleveren over de ontwikkeling van een kleuter. Niet alle instrumenten geven een juist inzicht in de brede ontwikkeling van het jonge kind.

U bent hier: Home » Basisonderwijs » Nascholing » Jonge kinderen » Observatie en registratie in de onderbouw (LVS)

Actieve begeleiding bij implementatie

Wij adviseren je graag over de keuze van een leerlingvolgsysteem dat bij jouw school past, waarbij we dit advies afstemmen in relatie tot de visie van uw school. Het is belangrijk het systeem in de dagelijkse praktijk te integreren. Want systematische observatie en registratie stellen de leerkracht in staat het onderwijsaanbod goed af te stemmen op de onderwijsbehoeften van zijn leerlingen. Daarom begeleiden we scholen bij de invoering van leerlingvolgsystemen zoals HOREBKijk! of LOOQIN. Samen met de leerkrachten voeren we het systeem stap voor stap in en begeleiden we de integratie van het systeem in de dagelijkse praktijk.

Wij zijn gecertificeerde trainers voor Kijk! en gecertificeerde trainers van Looqin.

iStock_000019847116_small

Praktische informatie

We geven voorlichtingsbijeenkomsten die je kunnen helpen om tot een keuze te komen. Als er een keuze gemaakt is kan een trainingen gevolgd worden om de systemen adequaat te implementeren. Dit zijn geen ‘knoppencursussen’. Het gaat er met name om dat je de systemen betekenisvol gaat inzetten zodat ze onderdeel worden van je dagelijkse handelen.

 

IMG_2544

Maatgerichte benadering

De maatgerichte begeleiding is kenmerkend voor de werkwijze van Alice Bekke & partners. We brengen in beeld welke visie de school heeft en welk instrument daar het beste bij past. Zo weet u zeker dat het niet alleen bij theorie blijft, maar u juist in de praktijk goede registratie en observatie toepast.

iStock_000019027168_small

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.