Observatie en registratie in de onderbouw (LVS)

Het volgen van ontwikkeling is één van de meest belangrijke taken van de onderbouwleerkracht. Goed kunnen registreren en observeren is hierbij een vereiste. Het invoeren van een leerlingvolgsysteem kan daar een goed hulpmiddel bij zijn.

U bent hier: Home » Basisonderwijs » Nascholing » Jonge kinderen » Observatie en registratie in de onderbouw (LVS)

Actieve begeleiding bij implementatie

Wij adviseren u graag over de keuze van een leerlingvolgsysteem dat bij uw school past, waarbij we dit advies afstemmen in relatie tot de visie van uw school. Het is belangrijk het systeem in de dagelijkse praktijk te integreren. Want systematische observatie en registratie stellen de leerkracht in staat het onderwijsaanbod goed af te stemmen op de onderwijsbehoeften van zijn leerlingen. Daarom begeleiden we scholen bij de invoering van leerlingvolgsystemen zoals HOREBKijk! of LOOQIN. Samen met de leerkrachten voeren we het systeem stap voor stap in en begeleiden we de integratie van het systeem in de dagelijkse praktijk.

iStock_000019847116_small

Praktische informatie

De cursus is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden met het systeem. Om de inhoud van de cursus direct te vertalen naar de praktijk werken we daarom graag met u op locatie. Dit kan in zowel een één- als tweejarig traject, waarbij er vijf bijeenkomsten per jaar zijn. U behaalt een certificaat mits u 80% van de bijeenkomsten heeft gevolgd en de opdrachten met goed gevolg hebt afgerond. Kosten zijn afhankelijk van uw traject en daarom op aanvraag.

IMG_2544

Maatgerichte benadering

De maatgerichte begeleiding is kenmerkend voor de werkwijze van Alice Bekke & partners. We brengen in beeld welke visie de school heeft en welk instrument daar het beste bij past. Zo weet u zeker dat het niet alleen bij theorie blijft, maar u juist in de praktijk goede registratie en observatie toepast.

iStock_000019027168_small

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.