Cursus stimulerend signaleren en uitdagen in de klas

Passend onderwijs vraagt om een passend onderwijsaanbod voor alle kinderen. In een gemiddelde klas van 30 leerlingen zitten 2-4 begaafde leerlingen.  Herkennen van begaafdheid lukt niet alleen door systematisch lijstjes af te vinken. Signaleren en passende begeleiding bieden hangen nauw met elkaar samen. Er is snel succes te boeken als de juiste aanpak wordt geboden. In deze cursus gaat u leren en ervaren hoe verschillende begeleidingsmaatregelen ingezet kunnen worden.

U bent hier: Home » Basisonderwijs » Nascholing » Hoogbegaafdheid » Cursus stimulerend signaleren en uitdagen in de klas

Geef gepaste aandacht en tijd

Deelnemers van deze cursus verkrijgen specifiekere kennis en vaardigheden doordat we veel aandacht besteden aan de koppeling van theorie en praktijk. We stemmen opdrachten in deze cursus af op uw werksituatie, en geven zo vanuit uw praktijk antwoord op de vraag: ‘Hoe kan er meer tijd en aandacht gegeven worden aan (hoog)begaafde leerlingen binnen de reguliere klas?

iStock_000062679212_small

Wat leert u van deze cursus?

Na het volgen van de cursus stimulerend signaleren en uitdagen in de klas weet u:

  • de nieuwste neurologische inzichten in het brein en de invloed ervan op het leren;
  • welke middelen ingezet kunnen worden voor stimulerend signaleren;
  • de verschillende kenmerken en profielen van (hoog)begaafdheid;
  • welke planmatige aanpak in de groep nodig is;
  • hoe u een begeleidingsprogramma kunt opzetten;
  • het belang van het stimuleren van executieve functies;
  • verschillende toepassingen om het denken te openen.

IMG_2173

Praktische informatie

De cursus kan in company uitgevoerd worden en bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur. U behaalt een certificaat mits u 80% van de bijeenkomsten heeft gevolgd en de opdrachten met goed gevolg hebt afgerond. De cursus vindt plaats in Enschede, de data worden in overleg bepaald.

Maatgerichte cursus

We betrekken de opdrachtgever nauw bij het proces. Onze dienstverlening is dus altijd ‘op maat’: we geven de cursus vorm door deze persoonlijk af te stemmen op uw wensen en behoeften. In dit proces sporen we de expertise die aanwezig is binnen de school op, om die vervolgens actief in te zetten.

IMG_6705

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.