Cursus ‘Lesgeven aan combinatiegroepen’

Steeds meer scholen worden gedwongen om combinatiegroepen te maken. Dit legt meer verantwoordelijkheden bij de leerkracht. Veel leerkrachten ervaren lesgeven aan een combinatiegroep dan ook als het hebben van twee banen.

U bent hier: Home » Basisonderwijs » Nascholing » Lesgeven aan combinatiegroepen

Combineer kennis en vaardigheden

De cursus ‘Lesgeven aan combinatiegroepen’ is bedoeld voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 die onervaren zijn in het lesgeven aan combinatiegroepen of zij die met nieuwe inzichten aan de gang willen. Wij bieden een combinatie van kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in jouw combinatiegroep.

Wat leer je van deze cursus?

De cursus reikt je handvatten om ondanks de groeiende hoeveelheid combinatieklassen passend onderwijs aan jouw leerlingen te blijven bieden. Door deelname aan de praktische bijeenkomsten krijg je inzicht in de voorwaarden die bij het lesgeven aan een combigroep een rol spelen, welke organisatorische maatregelen je kunt nemen, en op welke manier je instructie kunt vormgeven.

IMG_2235

Praktische informatie

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur:

    • Je behaalt een certificaat mits je 80% van de bijeenkomsten heeft gevolgd en de opdrachten met goed gevolg hebt afgerond. Deze cursus kost €395, met een maximum van 10 deelnemers. Een bezoek in de klas als onderdeel van de cursus behoort tot de mogelijkheden. Neem gerust

vrijblijvend contact

    met ons op over uw wensen.

IMG_2613

Inhoud op maat

De eerste bijeenkomst vindt plaats vóór de zomervakantie. We gaan dan aan de slag om het nieuwe schooljaar voor te bereiden, waarbij we ingaan op groepsprocessen en groepsvorming. Het doel is om van een combinatiegroep één groep te maken waarbinnen iedereen zich veilig voelt door versterking van de groepscohesie. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met jou en je vragen. Hierop kunnen we de verdere inrichting van de cursus baseren.

De overige bijeenkomsten vinden plaats verdeeld over het schooljaar. Jouw leervragen staan tijdens deze bijeenkomsten centraal, waarbij we je middelen aanreiken om meer inzicht te krijgen in uje vaardigheden. Door middel van intervisie en informatie van de docent worden belangrijke vaardigheden uitgebreid en vergroot.

IMG_2370

Direct inschrijven Vragen? Neem contact op

Terug naar boven

Onze referenties

Neem vrijblijvend contact op

Bel 06 53838308 of ga naar de contactpagina.